20. juni 2017

Paris er alltid en god idé

av Nicolas Barreau

Cappelen Damm, 2017


"Paris er alltid en god idé" av Nicolas Barreau
Rosalie elsket fargen blå. Det hadde hun gjort hele livet. Og nå hadde hun levd i tjueåtte år.
Slik starter historien om Rosalie Laurent, som er en stolt innehaver av en papirbutikk i Paris. De mest populære varene i butikken er Rosalies egne ønskekort, unike for hver enkel kundes egne innspill og ideer.

Så en dag kommer en eldre herre inn i butikken hennes. Mannen er ingen ringere enn barnebokforfatteren Max Marchais, en fransk versjon av Roald Dahl. Etter tjue år har Max endelig bestemt seg for å skrive en ny bok som skal hete "Den blå tigeren" - og han ønsker at Rosalie skal illustrere den.

Noen måneder senere, kommer den amerikanske litteraturprofessoren Robert Sherman stormende inn i butikken hennes og beskylder dem for å ha stjålet historien. Han hevder hardnakket at "Den blå tigeren" var hans egen mors historie. 


I hjerte sitt ønsker Rosalie å tro Max på at det var han som skrev historien, men når hun, sammen med Robert, begynner å grave litt dypere, avdekker de sannheter hun aldri hadde forventet. Dessuten forandres deres noe motstridende forhold seg til et vennskap og gryende romantikk.


Boka er oversatt av Miriam Claire Lane.

Dette er absolutt en bok du kan kose deg med i sommer, enten du sitter hjemme eller ligger på stranden. Jeg besøkte Paris for et par år siden, og etter å ha lest denne boken fikk jeg virkelig lyst til å reise tilbake.


Rita Ulen
Sel bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...