4. des. 2013

Havet i enden av veien

av Neil Gaiman


Etter en begravelse besøker en voksen mann sitt barndomshjem, og plutselig vekkes glemte minner til live. Minner om en barndom full av magi, svik og tragedie. Men også tre generasjoner uforliknelige kvinner, der den eldste mener å kunne erindre Big Bang og den yngste forteller en sju år gammel forundret gutt at dammen i enden av veien faktisk er et hav (fra teksten bak på boken).


Dette er en fantasybok for voksne og det er en nydelig historie som det er vanskelig å legge fra seg. Jeg-personen er en forsiktig og rolig gutt på sju. Han blir ikke så lett kjent med andre og har derfor ikke mange venner, men han blir kjent med Lettie Hempstokk som bor i enden av veien. Når han havner i store problemer er det bare Lettie og hennes mor og bestemor som kan hjelpe ham gjennom problemene. 

Neil Gaiman har skrevet mye forskjellig, både barnebøker og voksenbøker. Havet i enden av veien er den første boken for voksne fra Neil Gaiman på 8 år. Det er en veldig bra introduksjon både til Gaiman som forfatter og til fantasylitteratur, og det er en av de beste bøkene av Gaiman jeg har lest. Den kan absolutt anbefales!  

May Britt Josten
Nord-Gudbrandsdal vidaregåande skule, avd. Otta

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...